• Snabb leverans
  • Säkert grepp
  • GRATIS FRAKT ÖVER 500,-

Långfärdsskridsko

En vinteridyll for äventyrslystna!

Långfärdsskridsko är en spännande aktivitet som ger dig möjligheten att utforska både kustlinjen och inlandet på ett unikt sätt. Här får du möjligheten att uppleva den nordiska vintern på ett spännande och vackert vis, med skridskor som tar dig genom vackra kustområden såväl som pittoreska insjöar och landskap. Med långfärdsskridsko täcker man stora avstånd på effektiv tid, och detta är ett roligt sätt att förflytta sig i naturen. Turåkningsskridskor ger en unik möjlighet att komma nära naturen. Här blir du en del av landskapet och upplevelsen blir spännande och vacker.

Långfärdsskridsko med BC-Binding Den vanligaste typen av binding är en BC-binding, som även kallas för fjällskibinding. Detta är den breda skibindingen som används på fjällskidor. Om du ska köpa turåkningsskridskor till fjällskistövlar måste du också köpa monteringspaketet som också finns på denna sida. Detta monteringspaket gör att du kan skruva fast bindingen på skridskon. Om du köper bindingen och monteringspaketet tillsammans med skridskon monterar vi bindingen på skridskorna åt dig.

Långfärdsskridsko med NIS NNN-Binding Om du vill använda en vanlig längdskidbinding kan du köpa den tillsammans med skridskorna, och vi kommer att se till monteringen. Det är enkelt att montera längdskidbindningen själv om du redan har en bindning hemma och vill använda den istället. Vi rekommenderar en bindning som är särskilt lämpad för skridskoåkning. När du väljer skor till skridskorna rekommenderar vi att du använder längdskidsskor som är designade för skridskoåkning, gärna med extra ankelsupport.

Välj rätt längd på skridskon Vi erbjuder skridskor i storlekarna 44 cm och 48 cm. En användbar riktlinje är att välja skridskor som är några centimeter längre än din EU-sko storlek. För nybörjare är det lättare att manövrera med kortare skridskor, medan längre skridskor ger bättre glid. Om du väljer för långa skridskor kan det bli svårare att undvika att korsa skridskorna mellan benen.
https://www.nordicgrip.se/pub_docs/files/SCO_15.02.2331870.jpg
https://www.nordicgrip.se/pub_docs/files/SCO_15.02.2331644.jpg
https://www.nordicgrip.se/pub_docs/files/SCO_15.02.2333092.jpg

9 produkter