• Snabb leverans
  • Säkert grepp
  • GRATIS FRAKT ÖVER 500,-
Varför använda broddar?
Din Sikkerhet

Varför använda broddar?

Vintern är högsäsong för frakturer och stukningar efter att ha fallit på hala underlag och många kanske tycker att det är pinsamt att ta till spikar för sin egen säkerhet. Nu har det lyckligtvis blivit allt mer accepterat att ta till broddar på släta vägar och vi ser det också alltmer i användning bland yngre människor, och inte bara som en extra utrustning äldre använder för sin rollator eller gasdimma.

Det finns ofta två huvudorsaker till att människor halkar och slår sig på den halta vägen. Det första, och förmodligen det som händer oftast, är att hälen på den främre foten glider när du tar ett steg framåt och det resulterar i att du tappar fotfästet och faller. Det andra sättet som folk ofta halkar på är när framfoten på bakbenet glider när du tar ett steg framåt och du faller framåt. Skador uppstår ofta när man försöker ta hand om sig själv med händerna. Det krävs inte mer än nästa steg på den hala stigen innan du ramlar och kan skada dig.

Varje vinter skadar sig tusentals svenskar när de faller på isen och det är de unga som skadar sig mer på isen och hala vägar, visar ny forskning. – Man får inte skämmas över att använda broddar på slät innan.

En fallskada är helt onödig – och kan snabbt bli allvarlig om man dessutom har otur i fallet. Ta försiktighetsåtgärder och tänk på din säkerhet när du ger dig ut på hala vägar i vinter. Med spikar från Nordic Grip minskar du avsevärt möjligheten att skada dig när du är ute. Vi har nålar för alla möjliga ändamål, olika modeller för den användning som passar dig bäst och de finns i alla storlekar.
https://www.nordicgrip.se/pub_docs/files/Hvorforbrukebrodder/10-532-7.jpg