• Snabb leverans
  • Säkert grepp
  • GRATIS FRAKT ÖVER 500,-
Varför använda reflex
Din Sikkerhet

Varför använda reflex

Utan reflex syns man bara på 25 – 30 meters avstånd, medan man med reflex syns på 140 meters avstånd när en bil använder halvljus. Om vi ​​förvandlar detta till sekunder har en bilförare 10 sekunder istället för 2 på sig att reagera på observationen, det kan vara skillnaden mellan liv och död.

Det visar sig att de flesta olyckor som sker mellan en bil och dess föregångare sker i städer och när människor korsar gatan. Ljus från bilar och skyltfönster konkurrerar om uppmärksamheten och gör det svårt att se fotgängare, särskilt de utan reflexer. Gatubelysning skapar falsk trygghet för fotgängaren och gör observation av fotgängare svårare att registrera. Många tror därför att en reflex inte är nödvändig när man går i områden med gatubelysning. Det är fel. Även om du ser bilen ser inte föraren dig. Därför är det en billig livförsäkring att alltid använda minst en reflex när du är ute och går i mörkret, och speciellt i stadsbilden.

Reflex är den billigaste livförsäkringen du kan ha! Använd reflexer så att du syns i trafiken. Vi rekommenderar att du använder en reflex som rör sig när du går, och att du använder två reflexer så att du är synlig från flera sidor.

Nordic Grip tar denna fråga på allvar. Leta efter CE-märkningen när du köper en reflex, detta är en europeisk utarbetad standard för säkerhetsutrustning för personligt bruk. Nordic Grip CE testar alla sina reflexer, och rekommenderar att du letar efter detta märke innan du köper en reflex. KOM IHÅG; reflexer är en förbrukningsvara - Om den är mer än 3 år gammal, har tvättats flera gånger eller har synliga repor/skador och har börjat blekna bör du överväga om du ska köpa nya reflexer.
https://www.nordicgrip.se/pub_docs/files/Hvorforbrukerefleks/NG_refleksvest_all_litne.png
https://www.nordicgrip.se/pub_docs/files/Hvorforbrukerefleks/2021-04-05_nordic_grip3569_2.png